Problemen in Uithuizen (2010)

Er zijn grote problemen en er zijn ook probleempjes van niks. Of iets als een probleem gezien wordt, heeft alles te maken met de beleving. Het is januari. De dagen zijn kort. De zon is onder voor je het in de gaten hebt en in Uithuizen hebben de bewoners van de Departementsstraat en De Laan een probleem. Langs de kant van de weg zijn lang geleden perenbomen geplant. Die bomen zijn na enige tijd vruchten gaan dragen. Dat is op zich niet problematisch, maar als peren niet geplukt worden, dan vallen ze van de bomen. Wanneer ze vervolgens op straat vallen, dan liggen ze daar te rotten, trekken wespen aan en zorgen voor overlast. Sommige peren in de Departementsstraat en De Laan zal het nooit lukken op straat te vallen, omdat er een auto onder de perenboom geparkeerd is. In dat geval vallen deze peren op de in de straat geparkeerde auto. Je zult in zo’n straat wonen en een auto langs de weg geparkeerd hebben. Zie hier het probleem.

Maar gelukkig zijn er voor de meeste problemen oplossingen en zo is dit probleem voorlopig opgelost door medewerkers van de gemeente Eemsmond. Zij zijn de bomen aan de Departementsstraat en De Laan in Uithuizen te lijf gegaan. Ze  hebben de bomen fors teruggesnoeid. Hoe het resultaat van hun werk eruit ziet laat de foto bij het artikeltje uit de plaatselijk krant zien. 

De verwachting is dat de bomen nu minder gaan bloeien en dus minder vrucht gaan dragen. Aan alles is gedacht in Uithuizen. Ze weten daar donders goed dat er altijd wel perenbloesems zijn die alsnog een enkele peer zouden kunnen opleveren. Die peren worden door het Gemeentebedrijf in de gaten gehouden. Niets wordt in Uithuizen aan het toeval overgelaten. Als de peren van de boom vallen, worden ze opgeruimd. 

Het kan zijn dat de medewerkers van de Gemeente Eemsmond een peertje over het hoofd zien. In dat geval kunnen de inwoners van Uithuizen dat melden bij het Gemeentebedrijf. Dit is een voorlopige oplossing voor het probleem. Een plan met een definitieve oplossing is nog in de maak, zo laat de gemeente weten.

Ik heb een advies voor alle mopperkonten van Nederland die vinden dat politici niet deugen. Ze moeten naar Uithuizen afreizen. Neem de trein naar Roodeschool. Die vertrekt twee keer in het uur vanaf  perron 1, station Groningen. Wel bij de voorlaatste halte uitstappen, want ik weet niet hoe men in Roodeschool met problemen omgaat.