Credo (2010)

Als er iets is waarin ik geloof dan is het wel in de liefde. Wie kan er nu in Gods naam tegen de liefde zijn? Dat kan en de man die dat kan heet Hurkmans. Hij is katholiek en ook nog bisschop en hij weet veel over ‘seksualiteitsbeleving.’

De rooms-katholieken hebben een mensvisie die ervan uitgaat dat God de mens geschapen heeft als man en vrouw, zegt bisschop Hurkmans. Ik geloof niet in een God en ook niet in een scheppende God. Bisschop Hurkmans wel en vanuit zijn mensvisie redeneert hij dan als volgt: God heeft de mens geschapen als man en vrouw en daarom is de ‘seksualiteitsbeleving’ gereserveerd voor heteroseksuele paren. Seksualiteit hoort in een huwelijk van man en vrouw.

Ik ken mensen die zo’n man willen opvoeden. Hij zou voor straf een hele dag naar erotiekfilmpjes moeten kijken waarin mannen en vrouwen het op een walgelijke manier met elkaar doen, roept iemand. Een ander zou hem willen verplichten het net verschenen dagboek van de dichter C.O. Jellema te lezen. Dan zou hij kennis kunnen nemen van het feit dat een mens er niet voor kiest homoseksueel te zijn, maar dat hij homoseksueel is. Hij zou dan lezen over de verdrietige problemen waar een homoseksueel mee te maken heeft vanwege de Hurkmansen.

Ik ben ik ervan overtuigd dat zo’n Hurkmans niet te veranderen is en verder vraag ik me af wat homoseksuelen te zoeken hebben in een katholieke kerk waar Hurkmansen hun lasterlijke zegje kunnen doen.

Als je vegetariër bent, ga je niet naar de slager en zo moet een homoseksueel zich niet willen blootstellen aan Hurkmansen.

Hurkmans zegt: Als je ter communie gaat, onderschrijf je dat je één wilt zijn met Christus en met de kerk. Wie in zware zonde leeft, kan beter niet ter communie gaan. Als je homoseksueel bent, mag je ter communie gaan, maar als je je niet weet te beheersen en je zondigt door met iemand van het zelfde geslacht goddelijke liefde te bedrijven, dan moet je afzien van de communie, aldus Hurkmans.

Homoseksuelen van Nederland. Geloof als je dat wilt in je eigen God, maar geloof niet in die van bisschop Hurkmans en hebt elkander lief!!